STEMME, ÅNDEDRÆT OG HELBRED er en kursusserie bestående af 3 enkeltstående kurser, som med fordel kan tages i forlængelse af hinanden som et hele.

DET HELBREDENDE ÅNDEDRÆT retter sig mod personer, som ønsker at fordybe sig i åndedrættets helende, harmoniserende og afbalancerende univers. Forskning viser, at åndedrættet har stor betydning for vores velbefindende og flere og flere mennesker udnytter dets afspændende virkning i forbindelse med fx mindfulness, yoga eller qigong. Forskningen påviser, hvorledes det dybe åndedræt kan virke smertestillende og øge coping-evnen ved svær sygdom.

På kurset vil vi fokusere på blide bevægelser og stræk af kroppens muskler, som åbner kroppens for- og bagside, strækker siderne, åbner brystkassen og giver plads til åndedrættet til maven. Vi vil arbejde med øvelser, som stimulerer den 10. kranienerve – nervus vagus, som styrer vores åndedræt, synkefunktion og stemme og vi vil opleve, hvorledes det dybe åndedræt til maven aktiverer kroppens naturlige ro-system, det parasympatiske nervesystem.

Dagen vil give tid til fordybelse og refleksion i både stilhed og bevægelse. Indstillingen til øvelsespraksis vil være at øge det bevidste nærvær i øvelserne, hvorigennem det indre ro-system stimuleres yderligere.

At arbejde med det dybe åndedræt har en særdeles gavnlig effekt for mennesker, som oplever øget stress eller pres, så hvis du har opdaget hos dig selv, at du i dagligdagen holder vejret, er kort-åndet, bliver forpustet, lider af skulder-/nakke-/kæbe-spændinger og måske tillige har en klump i halsen, så vil dette kursus være en dags oase for dig til at slippe hverdagens stress og jag og komme ned i gear og få kontakt til en dybere væren i dig selv.

De blide krops- og åndedrætsøvelser har deres ophav i yoga, qigong, eutoni, Alexander teknik, sang- og talepædagogik samt med inspiration fra fridykningens univers. Øvelserne er afprøvet og udviklet gennem mange år og har kommet mange klienter og kursister til gode.

Efter kurset får du tilsendt en e-bog med øvelser og teori. Du bliver oprettet i Stemmens Portals StemmetræningsApp, hvor du får streaming-adgang til instruktionsvideoer samt lydfiler med guidede afspændings- og mindfulness øvelser.

De tre kurser “Det helbredende åndedræt”, “Den helbredende stemme” og “Helbredende sang” kan tages uafhængigt af hinanden, men kan også tages som en del af et samlet forløb. Kurserne ligger i forlængelse af hinanden og henvender sig til personer, som har lyst til at arbejde med bevægelse, åndedræt og stemme med henblik på øget indre harmoni og balance.

UNDERVISER

Mette Lund Franck er klassisk sanger, sang- og stemmepædagog og åndedrætsinstruktør og har arbejdet med åndedrættet i over 30 år:

Sanger-åndedrættet – taleåndedrættet – hvileåndedrættet – åndedrætsstøtten – atletens åndedræt.

Hun underviser og behandler personer med anstrengelsesudløste og atypiske vejrtrækningsproblemer (EILO/VCD). Hun er tillige uddannet Mindfulness-instruktør og har en Grunduddannelse i kognitive behandlingsformer. Hun har i mange år holdt kurset “Harmoni gennem krop og stemme” for personer med kroniske sygdomme. Hun har holdt kurser for Kræftens Bekæmpelse, Scleroseforeningen, Patientuddannelsen, Lær at tackle-kurserne mm.

Der er mulighed for at tilkøbe individuelle lektioner efter kurset.


DET FÅR DU MED DIG FRA KURSET

På kurset fordyber du dig idet åndedræt i hvile og bevægelse og bliver klædt på til i hverdagen at genskabe kontakten til  krop og åndedræt. Du modtager kursusmateriale med øvelser og får steamingadgang til StemmetræningsApp med instruktionsvideoer, som hjælper dig til at huske og udføre øvelserne hjemme. Du modtager ligeledes lydfiler med indspilning af afspændings-, åndedræts- og mindfulnessøvelser til videre fordybelse.